מוס גבינה ופירות יער מפנק במיוחד

במקום ללכת על עוגת גבינה מפונפנת כמו כולם, בחרנו השנה בפשוט ומהיר
הקינוח שלנו לשבועות: מוס גבינה ופירות יער מפנק במיוחד
הוא טעים בטירוף ולגמרי מרשים – ככה שכולנו מרוויחים!

 

מרכיבים (ל-8-10 מנות אישיות)

 

למוס
שמנת מתוקה 32% – 2 מיכלים קטנים (סה”כ 500 מ”ל)
גבינה לבנה 9% – מיכל של 250 גרם (אפשר גם 5%)
אינסטנט פודינג וניל – 2 כפות גדושות
תמצית וניל – כפית
אבקת סוכר – 3 כפות גדושות
גרידה מחצי לימון – ככפית
מלח – רבע כפית

לפירות יער
כ-300 גרם פירות יער קפואים (מעורבים או מסוג אחד שאוהבים)
2 כפות ריבה/קונפיטורה פטל/תות/פירות יער
1 כף מיץ לימון
1 כף מים
קורט מלח
אפשרות – רבע כפית ציפורן טחונה

לקראמבל
קמח לבן/כוסמין – כוס
100 גרם חמאה רכה
סוכר חום – חצי כוס
מלח – רבע כפית
קינמון – חצי כפית-כפית

 


*מתעצלים?
 אפשר להחליף את הקראמבל בפירורים גסים של כל עוגיות

 

 

 

 

 

 

הוראות הכנה

1. הקראמבל – מחממים תנור על 180-190 מעלות, מערבבים בקערה את כל הרכיבים ולשים כדקה עם היד לקבלת פירורים גסים (אפשר גם במעבד מזון).
2. מפזרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (משטחים מה שאפשר מעט עם היד לתבנית – זה נראה כמו בצק מתפורר וזה בדיוק טוב). אופים כ-15-20 דקות עד להזהבה. מצננים.
*אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש
3. שכבת פירות היער – מערבבים את פירות היער הקפואים עם יתר הרכיבים ומכניסים לדקה למיקרו. מערבבים. מניחים בצד לצינון
*אפשר להכין מראש ולשמור מכוסה במקרר עד 3 ימים
4. המוס – בקערה גדולה מקציפים את השמנת המתוקה, עם יתר הרכיבים חוץ מהגבינה וגרידת הלימון, עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינה וגרידת הלימון ומקציפים שוב רק לאיחוד
5. בוחרים כוסות/גביעים שאוהבים (אנחנו בעד לעשות מיקס של כמה סוגים!) ומשחקים עם השכבות איך שרוצים. ליצירת שכבה “עוגתית” התחילו בכף פירורים (הם נרטבים מהקרם והופכים למרקם של עוגה). ליצירת שכבת פירורים קראנצ’ית – הוסיפו אותם מלמעלה רק ממש בסוף (אנחנו בחרנו גם וגם!)

ניתן להרכיב את הכוסות עד 3 ימים מראש ולשמור מכוסות במקרר.
את פירורי הקראמבל למעלה יש להוסיף רק בסמוך להגשה כדי שיהיו קראנצ’יים
*אם התעצלתם עם הקראמבל והשתמשתם בעוגיות – הכניסו אותן לשקית, רסקו לפירורים גסים עם תחתית של כוס והתייחסו אליהם במתכון כמו לפירורי הקראמבל

 

חג שבועות שמח, קליל ומתוק!

 

*את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle

hillel7
Author: hillel7

המאפר גילי אלגבי ממליץ: המוצרים שבלעדיהם אסור לזוז הקיץ
המדריך לטיפול בשטיחים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Navigation
סגור

סל הקניות שלי

סגור

מועדפים

Recently Viewed

Close

Great to see you here!


Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our מדיניות פרטיות.

Already got an account?

סגור

סגור

קטגוריות

שינוי גודל גופנים